Membres del Observatori

Tomás

Tomás Alberich Nistal, alberich@ujaen.es

Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (Secció Sociologia) per la Universitat Complutense de Madrid (UCM) en 1984. Doctor en CC. Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid (1994). Magister en “Investigació, Gestió i Desenvolupament Local”, títol propi de la UCM (1998). Professor en la Universitat de Jaén, Àrea de Treball Social i Serveis Socials (Departament de Psicologia) des de 2003. Professor Titular d'Universitat (TU) des de 2010. Especialització i línies d'investigació: Treball Social (polítiques socials, població major,…). Participació Ciutadana i Associacionisme. Investigació- Acció Participativa.

Vicente

Dr. Vicente Manuel Zapata Hernández vzapata@ull.es

Professor Titular de Geografia Humana de la Universitat de La Laguna. La seua experiència en accions vinculades al Desenvolupament Territorial es remunta a 1990, quan forma part de l'equip de treball que promou l'aplicació de la Iniciativa Comunitària LEADER en La Palma, participant des de llavors en múltiples activitats orientades a la detecció, anàlisi i promoció integrada dels recursos endogens, així com a la definició d'estratègies de desenvolupament territorial, portades a terme en diversos àmbits geogràfics de Tenerife sota el programa Geografia per al Desenvolupament, amb el qual també es relaciona la seua docència en la Universitat de La Laguna en el Grau de Geografia i Ordenació del Territori i en el Màster en Desenvolupament Regional, Formació i Ocupació. Component de l'equip redactor del projecte aprovat en el marc de la Iniciativa Comunitària URBAN II 2000-2006 amb l'objecte de rehabilitar i promocionar la zona de La Cuesta-Taco (San Cristóbal de La Laguna), en el qual ha dirigit diferents projectes específics i actualment participa en la iniciativa de treball comunitari Veïns al Projecte. Autor de la publicació La dimensió tècnica en el desenvolupament territorial i director de la Guia Pràctica per al treball tècnic en desenvolupament rural, editades per la Universitat Jaime I de Castelló, entitat per a la qual realitza una intensa activitat d'acompanyament de projectes de desenvolupament sociocultural en poblacions de l'interior de la província de Castelló. Membre de l'Institut Marco Marchioni Comunitat, Participació i Desenvolupament. Especialització i línies d'investigació: Treball Social (polítiques socials, població major,…). Participació Ciutadana i Associacionisme. Investigació- Acció Participativa.

Artur Aparici

Artur Aparici Castillo aparici@fis.uji.es

Professor de Sociologia en la Universitat de València (EG) des de 1986 i posteriorment en la UNIVERSITAT JAUME I des de la seua creació en 1991. Ha realitzat i/o dirigit investigacions sociològiques en diversos camps com l'animació sociocultural i la cultura; el turisme rural i l'esport; el sistema educatiu i la inserció laboral dels universitaris i la Sociologia Rural i altres temes territorials. Ha estat implicat en el procés de creació de la UNIVERSITAT JAUME I i ha participat en el disseny, creació i posada en funcionament diversos serveis d'aquesta universitat.

albert

Albert López Monfort amonfort@sg.uji.es

Gestor Cultural. Coordinador de Programa d'Extensió Universitària de la UNIVERSITAT JAUME I dónes de l'any 1998. Membre de l'Observatori per al desenvolupament sociocultural rural de Castelló-UJI. Certificat Europeu en Gestió I Administració de Projectes Culturals. Especialitzat en processos de desenvolupament cultural en l'àmbit rural.

Juan Manuel Vera

Juan Manuel Vera Selma. Filòleg. Col·laborador del PEU en matèria de formació. Especialista en gestió del coneixement i dinamització sociocultural.

Anna Garcia

Anna García Monfort annamonfort@hotmail.com

Diploma en Treball Social. Treballadora Social de l'Equip Base de Serveis Socials de la Mancomunitat Comarcal Els Ports des de 1991. Membre de la Taula Tècnica del Programa d'Extensió Universitària de la UNIVERSITAT JAUME I. Col·laboradora del Programa Pais Rural.

Miguel Angel Cuesta

Miguel Ángel Martín Cuesta cuesta@guest.uji.es

Professor d'EGB, Certificat Europeu en Gestió I Administració de projectes culturals, Coach executive i coach d'equips Gran experiència en gestió d'equips, com director d'àrees de cultura en diferents organismes públics. Expert en formació d'habilitats socials i comunicació interpersonal. Actualment, és Consultor en Creade -oficina de Madrid- i combina aquesta activitat amb la tutoria de projectes i la formació en el Vicerectorat de Cultura de la Universitat Jaime I, Extensió Universitària, per a projectes de desenvolupament cultural en el mitjà rural.

Angel Portoles

Ángel Portolés Górriz y María Cervera Soler mcervera@arsipe.com y aportoles@arsipe.com

María Cervera Soler i Ángel Portolés Górriz són llicenciats en Humanitats per la UNIVERSITAT JAUME I de Castelló i especialistes en Gestió Cultural i de projectes culturals en l'àmbit rural. Des del 2000 són directors de projectes de l'empresa cultural Arsipe i, des del 2002, col·laboradors del Programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló, amb el qual col·laboren com coordinadors de la formació i del projecte Patrimoni.

Vicente Querol

Vicente Querol Vicente vquerol@fis.uji.es

Sociòleg. Professor de Sociologia en la UNIVERSITAT JAUME I de Castelló. Especialitzat en matèries de turisme, desenvolupament territorial i noves tecnologies. Col·laborador del Programa d'Extensió Universitària de la UNIVERSITAT JAUME I, coordinador el portal cultural Connectem. Participa en Projectes Europeus Grundtvig sobre noves tecnologies i aprenentatge al llarg de tota la vida.

 

Emilio Sáez Soro

Emilio Sáez Soro soro@com.uji.es

Sociòleg i doctor en Ciències de la Comunicació. Professor en les titulacions de Publicitat i Relacions Públiques i en Comunicació Audiovisual de la UNIVERSITAT JAUME I. Col·labora amb el Servei d'Extensió Universitària de la UJI dirigint el Projecte Connectem d'alfabetització i desenvolupament digital en l'interior de la província de Castelló.

Xavi Gines

Xavier Ginés i Sanchez. Sociòleg. Agent de Desenvolupament Local de Benlloch I professor del Departament de Sociòloga i Antropologia Social de la Universitat de València

tomas segarra

Tomás Segarra Arnau. Llicenciat en Humanitats. Especialista en gestió d’organitzacions i empreses culturals i en gestió de projectes culturals en àrees rurals. Tècnic de cultura del Ayuntamiento de Sant Mateu.

Inmaculada Lázaro Pérez. Educadora social de Cáritas.